Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση από τους παρακάτω υπογράφοντες δημότες....


Η παρακάτω ανακοίνωση ήρθε στο mail του συλλόγου εχθές Παρασκευή 01/04/2011. 
Συγνώμη για την καθυστέρηση της ανάρτησης.

Υ  Π  Ο  Μ  Ν  Η  Μ  Α

ΠΡΟΣ:

1.    Δήμαρχο Σαμοθράκης

2.    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Δημοτικούς Συμβούλους

Κοινοποίηση:

Σύλλογο Επαγγελματιών Σαμ/κης

Οι δημότες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο αφού συζητήσαμε διεξοδικά το ζήτημα της συγκοινωνίας του νησιού μας, καταλήξαμε στα παρακάτω:

1.    Απευθυνόμαστε στον κ. Δήμαρχο και στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάμε την άμεση σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστι-κό θέμα την συγκοινωνία του νησιού. Το θέμα αυτό ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τους Σαμοθρακίτες, αδικεί το νησί και το στερεί δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης.

2.    Το πρώτο ζήτημα που πρέπει να λυθεί άμεσα, είναι η βελτίωση του λιμανιού της Καμαριώτισσας, ώστε να μπορεί να δεχθεί και μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα πλοία. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε το νησί μας να παίξει έναν ευρύτερο αναπτυξιακό ρόλο τόσο στην χερσαία όσο και στην νησιωτική περιοχή και μάλιστα και έξω από τα εθνικά μας όρια, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής μας θέσης. Τα αλιευτικά καταφύγια των Θέρμων και του Λακώματος μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Από όσα γνωρίζουμε η μελέτη για την αναβάθμιση του λιμανιού της Καμαριώτισσας είναι έτοιμη και ο Πρωθυ-πουργός δεσμεύτηκε δημόσια για την χρηματοδότηση.

3.    Επειδή ακούγονται τις τελευταίες ημέρες διάφορα, για πιθανή αντικατάσταση του ΣΑΟΣ ΙΙ από άλλο παλαιότερο πλοίο,  δηλώνουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν κατά-στροφική για το νησί μας!

4.    Θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρχει πλοίο όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Ζητάμε να διερευνηθεί η δυνατό-τητα, η πολιτεία, να υποχρεώσει αυτόν που θα υπογράψει την νέα επιδοτούμενη σύμβαση σε 4+3 δρομολόγια από 4+2 που είναι σήμερα.

5.    Εκτιμάμε ότι η άμεση συμπλήρωση της γραμμής Αλεξ/πολης Σαμοθράκης με ένα ταχύπλοο σκάφος είναι και ρεαλιστική και απαραίτητη. Όμως, επειδή για να αγο-ραστεί ένα νέο τέτοιο σκάφος και να μπει στη γραμμή άμεσα είναι δύσκολο, προτείνουμε να διερευνηθεί η δυνατότητα της προσωρινής ενοικίασης ή με άλλο τρόπο εξεύρεσης σκάφους μέχρι την αγορά νέου.

6.    Η Σαμοθράκη πρέπει να ξανασυνδεθεί και με άλλα δρομολόγια και προορισμούς. Σήμερα με την αύξηση της τιμής των διοδίων και των καυσίμων, η επανασύνδεσή μας τουλάχιστον με το Λαύριο κρίνεται και ρεαλιστική και απαραίτητη.

Τέλος αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θεωρούμε απαραίτητη την από κοινού συζήτηση και δράση του δήμου μας με ολόκληρη την κοινωνία της Σαμοθράκης. Υπάρχει άλλωστε ιστορικό προηγούμενο που επιβεβαιώνει, ότι, όταν το νησί μας διεκδικεί ενωμένο μαζί με τον ανώτατο θεσμικό του φορέα τον δήμο του, γίνεται ακόμη περισσότερο υπολογίσιμο και αποτελεσματικότερο.

Με τιμή και με την βεβαιότητα ότι θα λάβετε υπόψη σας τις ανησυχίες και τις προτάσεις μας :
Λαζανδρέας Νικόλαος, Παπανικολάου Ξενοφών, Μελένιος Κων/νος, Στεργίου Μανόλης, Χάιλας Αλέξανδρος, Σαλαμα-νής Φώτης, Βογιατζής Ιωάννης, Φωτεινός Φώτης,  Σταυ-ράκη Δάφνη, Παπαδήμος Απόστολος, Σπιτάλας Βασίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου