Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/03/2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
           ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
                                                                                          Σαμοθράκη 31/03/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                       Αριθμ. Πρωτοκ: 15/2011

Απαντώντας σε κάποια κακόβουλα σχόλια, που ακουστήκανε τελευταία σε κάποια <<κρυφή ολιγομελή συνάντηση>> σε βάρος των ενεργειών του συλλόγου επαγγελματιών, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος αναρτά στην ιστοσελίδα του http://www.syepsa.blogspot.com/  προς ενημέρωση των επαγγελματιών όλες του τις ενέργειες και τις αποφάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο μόνο την προώθηση – προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών της Σαμοθράκης. Κάποιες εξ αυτών είναι οι συναντήσεις με διάφορους φορείς εντός και εκτός του νησιού. Εδώ επίσης θέλουμε να τονίσουμε πως όλες οι συνελεύσεις του συλλόγου μας γίνονται ημέρα και με ανοιχτές τις πόρτες για οποιονδήποτε. Εκεί άλλωστε βασίζεται και το σύνθημα μας
                                      <<ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ >>
Ενημερώνουμε λοιπόν τους απόντες από τις διαδικασίες του συλλόγου αλλά και τους μη έχοντες σχέση με τον σύλλογο  να μην υποσκάπτουν τις ενέργειες του. Εμείς δεν περιμένουμε κάποιο στραβοπάτημα του κου Μανούση ή οποιουδήποτε άλλου για να βρούμε λόγο ύπαρξης για εμάς λόγος ύπαρξης είναι οι επιχειρήσεις μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους και συναδέλφους επαγγελματίες για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τις δράσεις του συλλόγου επικοινωνώντας με τα μέλη του Δ.Σ , προτρέποντάς μας να συνεχίσουμε και δηλώνοντας ταυτόχρονα πως θα είναι μαζί μας στις επόμενες συναντήσεις – ημέρες του επαγγελματία.
Η επόμενη ημέρα του επαγγελματία που θα πραγματοποιηθεί σύντομα θα ασχοληθεί με το φλέγον θέμα της συγκοινωνίας, με θέματα καθαριότητας, με την καταγραφή των καταλυμάτων του νησιού καθώς επίσης θα υλοποιηθεί η υπόσχεση μας να βοηθήσουμε όσους επαγγελματίες επιθυμούν να έχουν την πρώτη τους επαφή με τους Η/Υ και την απόκτηση του προσωπικού τους e-mail ώστε να επικοινωνούν με τον σύλλογο και κατ’ επέκταση με το διαδίκτυο και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μέσα από αυτό.
Όσον αφορά την εταιρεία SAOS FERRIES, καταδικάσαμε την συγκεκριμένη της ενέργεια με την οποία οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, οι επιχειρηματίες και όχι μόνον, ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή και αυταρχικά ότι το πλοίο SAOS II θα διέκοπτε τα δρομολόγια του για 2 μήνες !!! τέτοιες ενέργειες  μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν. Απευθυνόμενοι στον πλοιοκτήτη θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε πως η πλειοψηφία των επαγγελματιών επιθυμεί την συνεργασία μαζί του στα πλαίσια της αλληλοεκτίμησης, του αλληλοσεβασμού και της προώθησης των κοινών συμφερόντων.
Ο αποκεφαλισμός μόνο οπισθοδρόμηση επιφέρει, κάτι για το οποίο προφανώς ο κος Μανούσης δεν έχει την ίδια άποψη όπως αποδεικνύεται από τις τακτικές που ακολουθεί.
Όσοι λοιπόν πιστεύουν πως αυτός ο τόπος αξίζει κάτι καλύτερο ας βγουν στο φως να προτείνουν τα πράγματα με το όνομά τους και μετά από το στάδιο των προτάσεων που είναι το προσφιλές πεδίο των θεωρητικών υπάρχει και το στάδιο της σύνθεσης και της υλοποίησης των προτάσεων. Εκεί ο ΣΥ.ΕΠ.ΣΑ περιμένει τους ενεργούς επαγγελματίες για να προχωρήσουμε όλοι μαζί παρακάτω γιατί
ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                ο γραμματέας
    Γλήνιας Γιάννης                       Παπαντίδης Ειρηναίος