Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ".


                                                                                  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
                                                                                 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
                                                                                 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 15/03/2011

                                                                                       Αριθμός πρωτοκόλου: 13/2011

Την Κυριακή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων των επαγγελματιών της Σαμοθράκης με σύνθημα
" ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ "
Σε αυτή την συνάντηση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων, φορέων & συλλόγων της Αλεξανδρούπολης & της Σαμοθράκης.
Χαιρετισμούς απέστειλε ο Κος Αθανάσιος Γιαλαμάς πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ ο οποίος μας προσκάλεσε στην συγκέντρωσή τους την Κυριακή 20 Μαρτίου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπρόσωπους της αστικής Μ.Κ.Ο ΔΕΣΜΟΣ ( εκ μέρους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου )
και τον Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης Κο Νίκο Γαλατούμο που παρευρέθησαν.
Στο πρώτο σκέλος της συζήτησης υπήρξε ενημέρωση των επαγγελματιών από τους εκπροσώπους της ΔΕΣΜ-ΟΣ για το πρόγραμμα "ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" που είναι σε ισχύ αυτήν την περίοδο έως τις 31/03/11. Ακολούθησε ανάπτυξη του θέματος και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και επιγραμματική ενημέρωση για το επόμενο πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί πολύ σύντομα για τον εναλλακτικό τουρισμό. Υπήρξε δέσμευση από την ΔΕΣΜ-ΟΣ όταν θα ανακοινωθεί το εν λόγω πρόγραμμα θα υπάρξει άμεση ενημέρωση σε μια ακόμη συνάντηση μας, καθώς επίσης δεσμεύτηκαν να ενημερωνόμαστε άμεσα για οτιδήποτε μας αφορά στο νησί ύστερα από απαίτηση του προέδρου του Συλλόγου μας προς τον αρμόδιο του Επιμελητηρίου Έβρου.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Κος Γλήνιας με τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις και τις πιέσεις που ασκούνται από τον Σύλλογο  σε όλες τις κατευθύνσεις προς τους φορείς και την περιφέρεια για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού.
Ο πρόεδρος ανέφερε λεπτομέρειες για τις συναντήσεις που είχε στην τελευταία του επίσκεψη
στην Αλεξανδρούπολη με τον Δήμαρχο της πόλης και τον Δήμαρχο Σαμοθράκης.
Κυρίως θέμα η προώθηση της διαδημοτικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ των αντίστοιχα παρελθόντων δημάρχων των δυο πόλεων ( και είχε μείνει σε αδράνεια για κάποιο λόγο ) η οποία αφορά μεταξύ άλλων την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού και της αγοράς από κοινού μικρού κλειστού ταχύπλοου, τύπου Catamaran περίπου 150 ατόμων. Συμφώνησαν από κοινού την άμεση συνεργασία τους για το συγκεκριμένο θέμα εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου.
Ο Κος Φωτεινός Φώτης ενημέρωσε για την συνάντηση των φορέων του Έβρου με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κα Κατσέλη στην οποία παρευρέθει ο ίδιος ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και συνομίλησε με την Υπουργό καταθέτοντάς της το μεγάλο πρόβλημα που υφίσταται για τον επαγγελματία του νησιού μας με την υποχρεωτική υπαγωγή του στον Ο.Α.Ε.Ε ( πρώην Τ.Ε.Β.Ε.) Η Κα Κατσέλη δεσμεύτηκε πως σύντομα θα στείλει στην περιοχή τον Υφυπουργό Κο Κουτρουμάνη ο οποίος όπως είπε είναι ο πιο αρμόδιος σε θέματα ασφάλισης ώστε να δοθεί η πιο διεξοδική και καλύτερη δυνατή λύση στο καίριο αυτό θέμα.
Επίσης το Δ.Σ ενημέρωσε τα μέλη για το νέο τροποποιημένο και πιο σύγχρονο καταστατικό του συλλόγου μας από την Δικηγόρο Κα Μαρία Βρετοπούλου η οποία εφ' εξής και την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό, θα είναι στο πλευρό μας αφιλοκερδώς με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου, για την χρονιά αυτή.
Μια ακόμη καινοτόμα ενέργεια του συλλόγου είναι η δημιουργία μιας ιστοσελίδας με την μορφή Blog για να μπορεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να ενημερώνετε από τον δικό μας διαδυκτιακό χώρο. Στον ιστότοπό μας www.syepsa.blogspot.com θα αναρτώνται όλες οι δραστηριότητες , οι συναντήσεις, τα αποτελέσματα & οι αποφάσεις αυτών, τα θέματα & ο λόγος των εκάστοτε συναντήσεων και οτιδήποτε νομίζουμε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο στους συναδέλφους μας στο νησί. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για την αρχή να είστε λίγο επιεικείς ως προς αυτό καθότι λόγω του ότι είναι κάτι καινούργιο και για εμάς μπορεί να καθυστερούμε λίγο στην ενημέρωσή του. Επίσης για την ώρα δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού των αναρτήσεων. Στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά μόνο επώνυμα ή μόνο για τα μέλη του συλλόγου. Επίσης τα μέλη του συλλόγου με κάποια το δυνατό μικρή αμοιβή θα μπορούν στο μέλλον εκτός από την δωρεάν ονομαστική τους προβολή να διαφημίζονται με φωτογραφικό υλικό που θα μας αποστέλλουν ή ακόμη και με σύνδεσμο (link) του δικού τους ιστότοπου για αυτούς που διαθέτουν.
Στην συνέχεια τέθηκε πρόταση από παρευρισκόμενο συνάδελφο και συμφώνησαν κάποιοι με την ιδέα σύστασης ενιαίου τουριστικού φορέα του νησιού υπό την αιγίδα του Δήμου πράγμα στο οποίο και εμείς σαν Δ.Σ. συμφωνούμε... αρκεί να μην αργοπορούμε !!!! και μας πιάσει ο Σεπτέμβρης πάλι που θα είναι αργά.
Ζητήθηκε επίσης να προωθηθούν προς τον Δήμο μας ως κατεπείγοντα, θέματα που αφορούν την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Καμαριώτισσας κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Το γνωστό σε όλους θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και του καθαρισμού όλης της περιοχής προς το Ακρωτήρι. Την δημιουργία ενός δέλτα σε μορφή μεγάλου παρτεριού με φυτά ή και δένδρα, ίσως και κάποια ξύλινη παραδοσιακή πινακίδα υποδοχής στην διασταύρωση της εξόδου από την Καμαριώτισσα προς Θέρμα ( Δ.Ε.Η ).
Τέλος όλοι συμφωνήσαμε να ζητηθεί, αν νομικά κατοχυρώνετε (ερώτηση στην Νομική Σύμβουλο), ο Δήμος να έρθει σε συνεννόηση με το Σύλλογο ώστε να υποχρεούνται όλοι οι επαγγελματίες του νησιού να εγγράφονται στον Σύλλογο για να μπορούμε να έχουμε ομοιογένεια, συναδελφικότητα & Δυναμική γιατί όπως έχουμε ξαναπεί..

" ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ "


για το Δ.Σ
ο πρόεδρος                              ο γραμματέας

Γλήνιας Ιωάννης                        Παπαντίδης Ειρηναίος