Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κύριο Βίτσα για θέματα τουρισμού


Ευχαριστούμε τον κύριο Βίτσα Αθαν. Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης για το ενδιαφέρον του να μας ενημερώσει σε θέματα τουρισμού.
Αναρτούμε τα ενημερωτικά δελτία που μας έστειλε:

Προς:
Όλα τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ μέλη του Ξ.Ε.Ε.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
Το Ξ.Ε.Ε. εγκαινιάζει  το νέο πληροφορικό σύστημα των δημοσκοπήσεων, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του να εκφράσουν τις απόψεις τους, μέσω ερωτηματολογίου, για κρίσιμα θέματα στρατηγικής για το παρόν και το μέλλον του ξενοδοχειακού  κλάδου.
Πρώτο θέμα αιχμής η τουριστική κατοικία.
Παρακαλούμε να επισκεφτείτε το site του Ξ.Ε.Ε. www.grhotels.gr , να επιλέξετε  την  ενότητα  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ στην πρώτη σελίδα και να απαντήσετε στο σύντομο ερωτηματολόγιο για το θεσμό της τουριστικής κατοικίας .
Προκειμένου να αποτρέψουμε την είσοδο τρίτων στη δημοσκόπηση, είναι απαραίτητο να μπείτε με τον κωδικό σας ή σε περίπτωση που δεν έχετε εγγραφεί, μπορείτε να προχωρήσετε αμέσως σε εγγραφή σας.
ΣΤΑΔΙΟΥ 24 – 105 64 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 213 2169900 – FAX: 210 3225449
e-mail: info@grhotels.gr
www.grhotels.gr

logo



Προς:
Όλα τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ μέλη του Ξ.Ε.Ε.
 
Προγράμματα Ε.Ο.Τ. «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» έτους 2011 - 2012
Σας ενημερώνουμε ότι ο Ε.Ο.Τ. ανακοίνωσε δύο (2) προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού που απευθύνονται σε επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων με τελική ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης/δήλωσης συμμετοχής την 27η Ιουνίου 2011 (ημερομηνία πρωτοκόλλου Ε.Ο.Τ.).
Τα προγράμματα είναι τα εξής:
1. Πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεων) περιόδου
από Ιούλιο 2011 – 31/5/2012
(θα διατεθούν 100.000 δελτία)
Απευθύνεται σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών, σε κάμπινγκ, σε τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα που διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας σε ισχύ.
Επιδότηση 14 € ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση για τα ξενοδοχεία.
Επιδότηση 6 € για τα κάμπινγκ (θέση σκηνής – τροχόσπιτου).
Διάρκεια προγράμματος Ιούλιος 2011 – 31 Μαίου 2012.
Η τιμή συμμετοχής κατ' άτομο ανά διανυκτέρευση θα καθοριστεί από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις ελεύθερα και θα δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ως εξής:
α)   Για απλή διανυκτέρευση
β)   Για διανυκτέρευση με πρωϊνό
γ)   Για διανυκτέρευση με ημιδιατροφή
Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής ορίζεται στο ένα (1) € κατ' άτομο ανά διανυκτέρευση.
Διευκρινίζεται ότι η τιμή συμμετοχής συμπεριλαμβάνει τις νόμιμες επιβαρύνσεις (ΦΠΑ κλπ).
Η αίτηση του επιχειρηματία στην οποία δηλώνεται η τιμή και η χρονική περίοδος συμμετοχής υποβάλλεται ιδιόχειρα ή ταχυδρομικά στην ακόλουθη διεύθυνση μέχρι τις 27/6/2011 (ημερομηνία πρωτοκόλλου Ε.Ο.Τ.)
Ε.Ο.Τ.
Δ/νση Μελετών και Επενδύσεων
Τσόχα 7
115 21 Αμπελόκηποι Αθήνα
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από:
α)       αντίγραφο του ειδικού σήματος λειτουργίας, από το οποίο να προκύπτει ότι η πυρασφάλεια του καταλύματος είναι σε ισχύ.  Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να συνυποβάλλεται πρόσφατη ανανέωση της ισχύος του πιστοποιητικού πυρασφάλειας του καταλύματος.
β)     αντίγραφο άδειας εστιατορίου – κυλικείου – BAR, για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υποχρεούνται ή επιθυμούν να παρέχουν πρωϊνό ή και γεύματα.
Οι επιχειρήσεις ξενοδοχείων κλασσικού τύπου δύο (2) αστέρων και άνω θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν τιμή συμμετοχής με πρωϊνό και προαιρετικά απλής δια-νυκτέρευσης.
Οι επιχειρήσεις ξενοδοχείων κλασσικού τύπου ενός (1) αστέρα και ξενοδοχείων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, δεν υποχρεούνται στην παροχή πρωϊνού (εκτός των πέντε (5) αστεριών).
γ)     αντίγραφο άδειας παρασκευαστηρίου με αίθουσα πρωϊνού και
δ)     αντίγραφο άδειας λειτουργίας πισίνας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σε περίπτωση που κάποιο από τα πιστοποιητικά με περιορισμένη ισχύ (πιστοποιητικό πυρασφάλειας, άδεια για τη λειτουργία χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος) έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, η επιχείρηση οφείλει να εξασφαλίσει έγκαιρα την ανανέωσή του, διαφορετικά και παρότι ενταγμένη στο πρόγραμμα, δεν θα έχει δικαίωμα να ενοικιάζει δωμάτια στους δικαιούχους του προγράμματος μετά τη λήξη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού.
Παράβαση του παραπάνω εδαφίου θα έχει ως συνέπεια ο Ε.Ο.Τ. να μην επιδοτήσει τις επιχειρήσεις για τις διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο μη ισχύος του πιστοποιητικού.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ (5 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΥΣΕΙΣ) Γ' ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1/10/2011 – 31/5/2012
(θα διατεθούν 10.000 δελτία)
 Απευθύνεται σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών, σε Κάμπινγκ, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα που διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας.
Διάρκεια του προγράμματος από 1/10/11 – 31/5/12.
Επιδότηση 22 € ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση.
Ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις όπως και για το παραπάνω πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών με την προϋπόθεση ότι η διαμονή περιλαμβάνει δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και θέρμανση.
Προθεσμία υποβολής της αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά η 27η Ιουνίου 2011 (ημερομηνία πρωτοκόλλου Ε.Ο.Τ.)
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Τ.: www.eot.gr. ή στο site του Ξ.Ε.Ε. στην διεύθυνση: www.grhotels.gr.

ΣΤΑΔΙΟΥ 24 – 105 64 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ: 213 2169900 – FAX: 210 3225449
e-mail: info@grhotels.gr
www.grhotels.gr