Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ    Ε Π Α Γ  Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ω Ν
                   Σ Α Μ Ο Θ Ρ Α Κ Η Σ

Σαμοθράκη 06/04/2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Αριθμ. Πρωτοκ.: 18/2011

Την Κυριακή 3 Απριλίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης, στο οποίο το ΔΣ του συλλόγου παρευρέθηκε σχεδόν σύσσωμο. Σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ. με τον δήμαρχο Σαμοθράκης στις 11 Φεβρουαρίου και στο υπόμνημα που του παρέδωσε ζητούνταν ειδικό δημοτικό συμβούλιο με θέματα συγκοινωνίας και τουρισμού, πράγμα για το οποίο υπήρξε δέσμευση του δημάρχου και κατά την συνάντηση καθώς και δημοσίως στο ράδιο Σαμοθράκη. Λαμβάνοντας την περασμένη βδομάδα την πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως τα θέματα για τα οποία ζητούσαμε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν συμπτυγμένα στο 13ο και τελευταίο θέμα. Πράγμα για το οποίο υπήρξε έγγραφη διαμαρτυρία πριν την έναρξη της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα η ένσταση μας να γίνει αποδεκτή και το θέμα συζητήθηκε δεύτερο, πράγμα για το οποίο δηλώνουμε ικανοποιημένοι όπως και για τα αποτελέσματα της συζήτησης.
Όσον αφορά το θέμα της συγκοινωνίας, αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα από τον Δήμο Σαμοθράκης το οποίο θα συνυπογράφουν οι φορείς, το οποίο θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία, όπου θα αναφέρονται τα αιτήματα τα οποία ο σύλλογος ως επί το πλείστον έχει επί μονίμου βάσεως πάνω στο θέμα αυτό, δηλαδή:
-       Σύνδεση της Σαμοθράκης με άλλα λιμάνια με προτεραιότητα την διερεύνηση της επέκτασης προς την Σαμοθράκη των γραμμών που συνδέουν την Λήμνο με Λαύριο, Καβάλα κλπ, ειδάλλως την επιδότηση νέων γραμμών από και προς την Σαμοθράκη.
-       Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχουν οι φορείς της Σαμοθράκης λόγο στην επικείμενη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει η εταιρία SAOS FERRIES με το υπουργείο για την μακροχρόνια επιδότηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη με το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ, ειδικότερα για την αντικατάσταση του πλοίου όταν αυτό θα απουσιάζει για τεχνικούς λόγους, η τιμολογιακή πολιτική για τους ναύλους λόγω της ηλικίας του πλοίου (που παρήλθε της δεκαετίας), η επιβολή ενός ακόμη δρομολογίου (είτε με την μορφή 5+2 είτε 4+3) ώστε να υπάρχει δρομολόγιο όλες της ημέρες της εβδομάδας, επίσης θα εξεταστεί η περίπτωση να αλλάξουν οι ημέρες των επιδοτούμενων δρομολογίων ουτωσώστε τα εισιτήρια να είναι οικονομικότερα το σαββατοκύριακο, ημέρες που έρχονται επισκέπτες στο νησί.
Μόνο θετικό μπορεί να είναι το γεγονός πως θα συνεχιστεί η διαδημοτική συνεργασία με τον δήμο Αλεξανδρούπολης για την διερεύνηση της αγοράς πλοίου για την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Σαμοθράκης.
Το θέμα της σύστασης επιτροπής τουρισμού υπό τον δήμο εξελίχθηκε επίσης σύμφωνα με την απαίτηση του συλλόγου, ώστε αυτή να έχει ολιγομελές κι ευέλικτο σχήμα. Ο σύλλογος επαγγελματιών είναι ένα από τα μέρη που απαρτίζουν την επιτροπή με ένα μέλος, το οποίο δεν ορίστηκε αλλά θα συμμετέχει όποιο από τα μέλη του Δ. Σ. μπορεί κάθε φορά, εφόσον θα ενημερώνεται όλο το Δ. Σ. για κάθε κίνηση και απόφαση της επιτροπής. Σας διαβεβαιώνουμε πως από την πλευρά μας θα εργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό όλων μας και κυρίως της Σαμοθράκης.
Τέλος συμφωνήθηκε η διεξαγωγή του AURORA FESTIVAL αφού πρώτα διερευνηθούν από ολιγομελή επιτροπή απαρτιζόμενη από δημοτικούς συμβούλους και μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου οι καλύτερες δυνατές λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του κάμπινγκ μέχρι την τελευταία ημέρα πριν την έναρξη του φεστιβάλ. Εκ μέρους του συλλόγου επαγγελματιών ζητήθηκε οι εργασίες να γίνουν από ντόπιους εργάτες. Θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε στην ομαλή διεξαγωγή του Ο σύλλογος επαγγελματιών είναι θετικός και θα είναι πάντοτε αρωγός σε οποιαδήποτε σύννομο γεγονός – εκδήλωση σαν αυτό που πρόκειται να ωφελήσει την Σαμοθράκη.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης για την νέα επικοινωνία δια ζώσης αυτή τη φορά που είχε ο πρόεδρος εκ μέρους του Δ. Σ. με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο. Λ. Α. κύριο Χρήστο Σκεύα, ο οποίος προσκλήθηκε να έρθει στη Σαμοθράκη να δει από κοντά τα προβλήματα των λιμανιών και να ακολουθήσει σύσκεψη των φορέων μαζί του για να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Ο κύριος Σκεύας δεσμεύτηκε πως σύντομα θα επισκεφθεί το νησί.
Τις προηγούμενες ημέρες στο νησί βρέθηκε συνεργείο ενός από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Βουλγαρίας, το Nova Television, το οποίο κάλυψε για να προβάλλει πλάνα της Σαμοθράκης σε δυο ντοκιμαντέρ. Το συνεργείο φιλοξενήθηκε από τον σύλλογο στο ξενοδοχείο Samothraki Village και καλύφθηκαν επίσης και τα έξοδα παράβολου ύψους 250€ προς την αρχαιολογία για να μπορέσει να καλύψει πλάνα από τον αρχαιολογικό χώρο. Θεωρούμε πως αυτό θα συνεισφέρει στην προσέλευση επισκεπτών από την γείτονα χώρα.
Την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Samothraki Village θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη <<ημέρα του επαγγελματία>> με σύνθημα ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Εκεί θα υλοποιήσουμε την εξαγγελία μας να βοηθήσουμε όποιον επιθυμεί να έχει την πρώτη επαφή με τον χώρο του διαδικτύου (ίντερνετ) και να αποκτήσει λογαριασμό e-mail για να μπορεί να επικοινωνεί με την σελίδα του συλλόγου syepsa.blogspot.com, θα υπάρχουν κάποιοι υπολογιστές αλλά όποιος διαθέτει και επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του και το προσωπικό laptop του. Επίσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες, οι πρόσφατες δράσεις του συλλόγου και θα συνεχιστεί η διαδικασία απόκτησης μητρώου επαγγελματιών του συλλόγου που ξεκίνησε την προηγούμενη φορά, όσοι συμμετέχουν θα προβάλλονται στην σελίδα μας.

Για το Δ. Σ.
ο πρόεδρος                             ο γραμματέας
    Γλήνιας Γιάννης                  Παπαντίδης Ειρηναίος