Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ω Ν
                        Σ Α Μ Ο Θ Ρ Α Κ Η Σ
Σαμοθράκη 26/04/2011
            Σήμερα το Δ. Σ. του συλλόγου συνεδρίασε ενόψει της αυριανής πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής τουρισμού, στην οποία συμμετέχει με μέλη του το Δ. Σ. του συλλόγου. Συζητήθηκαν τα θέματα που θα προταθούν από τον σύλλογο προς συζήτηση στην επιτροπή. Τα θέματα αυτά είναι:
1.    Η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Καμαριώτισσας τις βραδινές ώρες του καλοκαιριού, για την οποία ο σύλλογος ούτως ή άλλως έχει συλλέξει υπογραφές από τους επαγγελματίες που οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται πάνω σε αυτήν και θα τις καταθέσει στον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης.
2.    Απομάκρυνση των λεωφορείων από τον χώρο που βρίσκονται σήμερα, με την παραμονή μόνο ενός εκεί και παράλληλη αξιοποίηση του χώρου ως παιδικής χαράς, πρόταση μας είναι με φουσκωτά παιχνίδια, τα οποία να μπορούν να μαζεύονται.
3.    Τα δρομολόγια των λεωφορείων πρέπει να έχουν ανταπόκριση στα δρομολόγια του καραβιού. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολλές φορές το φαινόμενο το καράβι να μπαίνει στο λιμάνι και τα λεωφορεία να ξεκινούν από την αφετηρία, με αποτέλεσμα οι επιβάτες του καραβιού να πρέπει να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο.
4.    Θεωρούμε πως ο χώρος που είναι τοποθετημένο το σύγχρονο ομοίωμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και το καταλληλότερο δεν είναι αλλά και το ίδιο το άγαλμα δεν αναδεικνύει…  Προτείνουμε να μετακινηθεί και να τοποθετηθεί κάπου που να είναι ορατό από μακριά φτάνοντας το πλοίο στο λιμάνι και να φωταγωγείται τις βραδινές ώρες.
5.    Ερωτούμε τον κύριο Δήμαρχο που προεδρεύει της επιτροπής, θα υπάρξει επιτέλους διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση των κάμπινγκ και των ιαματικών λουτρών, ώστε να μην έχουμε κάθε χρόνο τα γνωστά φαινόμενα… ; Προτείνουμε η επιτροπή τουρισμού να συμμετέχει σε τακτικούς ελέγχους στα οικονομικά αυτών των επιχειρήσεων.
6.    α) Επειδή παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες γύρω από τα ιαματικά λουτρά να στήνουν σκηνές επισκέπτες του νησιού και να κατασκηνώνουν εκεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αποκρουστικό θέαμα, προτείνουμε να φωταγωγηθεί ο περιβάλλον χώρος των ιαματικών, γεγονός που θα απωθεί τέτοιες κινήσεις. Επίσης θα μπορούσε ο Δήμος από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού να διαθέσει άτομα τα οποία θα επιβαρύνονται με την φύλαξη του χώρου και όπου υπάρχει παράνομη κατασκήνωση εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτό να γίνεται από την αστυνομία
β) Προτείνουμε επίσης ο Δήμος σε κάθε χωριό να διαθέτει προς ενοικίαση χώρους που να μπορεί όποιος λιανοπωλητής επιθυμεί να στήνει τον πάγκο του και να μην υπάρχει το φαινόμενο να στήνονται πάγκοι μπροστά από καταστήματα.
7.    Έχουμε ενημερωθεί πως οι διοργανωτές του AURORA FESTIVAL θα προβάλλουν κάποιο ντοκιμαντέρ που θα αναφέρεται στην Σαμοθράκη. Θεωρούμε επιβεβλημένο πριν από την προβολή του να το παρακολουθήσει η επιτροπή τουρισμού, ώστε αν υπάρχει κάποιο μεμπτό στοιχείο να παρέμβει για να διορθωθεί.
Για το Δ. Σ.
ο πρόεδρος                           ο γραμματέας
   Γλήνιας Ιωάννης                Παπαντίδης Ειρηναίος






Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ω Ν
                        Σ Α Μ Ο Θ Ρ Α Κ Η Σ
Σαμοθράκη 25/04/2011
Προς:
Δήμαρχο Σαμοθράκης κύριο Χανό Γεώργιο
Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης
Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Σαμοθράκης
      Αριθμ. Πρωτοκ. : 23/2011
            Πλησιάζοντας προς την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να επαναλαμβανόμαστε για μια ακόμη φορά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλοί αν όχι όλοι οι επαγγελματίες των οποίων οι επιχειρήσεις βρίσκονται επί της παραλιακής οδού της Καμαριώτισσας απευθύνονται προς τον Σύλλογο επαγγελματιών, εκφράζοντας μας ένα χρόνιο αίτημα τους, την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού.
            Όπως γίνεται αντιληπτό είναι δύσκολο να κωφεύσουμε σε ένα τόσο δίκαιο αίτημα μεγάλης μερίδας επαγγελματιών. Πιστεύουμε πως εν έτη 2011 πρέπει επιτέλους ο Δήμος να ενσκήψει επί του θέματος και να βρει λύση. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων κυρίως τις βραδινές ώρες του καλοκαιριού σε αυτόν τον δρόμο θεωρούμε πως είναι επικίνδυνη για τους πεζούς, οι οποίοι κάνουν την βόλτα τους αυτό το διάστημα και κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους, πολύ δε περισσότερο των παιδιών που είναι μαζί τους, είτε παίζουν στην πλατεία και βγαίνουν στον δρόμο. Είναι επικίνδυνο αλλά και χρονοβόρο να πρέπει οι επαγγελματίες και οι υπάλληλοι τους να προσέχουν και να περιμένουν για να περάσουν να εξυπηρετήσουν πελάτες στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
            Σημαντικότερο όμως από όλα τα παραπάνω είναι η τουριστική ανάπτυξη που θα επέλθει με την πεζοδρόμηση. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται τουριστικά άλλα χωριά όπως η Χώρα, ενώ αντιθέτως η Καμριώτισσα υποβαθμίζεται συνεχώς και προσελκύει όλο και λιγότερους επισκέπτες κυρίως κατά τις βραδινές – νυχτερινές ώρες; Εάν ο δρόμος αυτός πεζοδρομούνταν θα μπορούσε άνετα ο επισκέπτης αλλά κι ο ντόπιος να κάνει την βόλτα του, να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του.
            Θεωρούμε λοιπόν επιβεβλημένη την ανάγκη να εξετάσετε για μια ακόμη φορά το θέμα της πεζοδρόμησης για κάποιες βραδινές ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για το Δ. Σ.
ο πρόεδρος                           ο γραμματέας
   Γλήνιας Ιωάννης                Παπαντίδης Ειρηναίος



Ακολουθούν οι υπογραφές των επαγγελματιών που οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται επί της παραλιακής οδού Καμαριώτισσας: