Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου της επιτροπής και του Δ. Σ.


Σαμοθράκη 12/04/11

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

            Κατόπιν της προτάσεως του Δημάρχου Σαμοθράκης στην συνάντηση των επαγγελματιών την Κυριακή για την αγορά του μικρού πλοίου τύπου καταμαράν <<ΙΛΙΟΝ>> και εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν σύμφωνη συστάθηκε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους: Βαϊκούζη Χ, Γερονικολάκη Ν, Κατσίκια Ξ, Μισύρη Δ, Σαράντο Γ, η οποία σε συνεργασία με το Δ.Σ. του συλλόγου επαγγελματιών Σαμοθράκης θα είναι αρωγοί σε αυτή την κίνηση του Δήμου. Χθες υπήρξε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής και του Δ. Σ. του συλλόγου και αποφασίστηκε να αναλάβουν πρωτοβουλία από κοινού για την διερεύνηση των προθέσεων των επαγγελματιών, πολιτών, συλλόγων αλλά και φίλων της Σαμοθράκης εάν προτίθενται να συνεισφέρουν όσο μπορεί ο καθένας οικονομικά για την αγορά του πλοίου. Αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας να υπάρξουν τηλεφωνικές αλλά και δια ζώσης επικοινωνίες με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους αλλά και πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης με σκοπό την ενημέρωση επί του θέματος κι αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη για να προχωρήσουμε.
            Σύμφωνα με τις επικοινωνίες που είχαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και με τα αποτελέσματα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στην ταβέρνα ΄΄ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΄΄, η συντριπτική πλειοψηφία είναι σύμφωνη ώστε και η διερεύνηση του θέματος να προχωρήσει και σε περίπτωση υλοποίησης του θα συνεισφέρουν οικονομικά όσο ο καθένας μπορεί. Βεβαίως υπήρξαν και ελάχιστες εξαιρέσεις διαφωνούντων οι οποίοι διατύπωσαν τις ενστάσεις τους και αρνήθηκαν να καταβάλλουν αν χρειαστεί κάποιο ποσό. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε τις επικοινωνίες μας αλλά και την διερεύνηση του θέματος.
            Οπότε θα είμαστε δίπλα στον δήμαρχο Σαμοθράκης και θα υπάρξουμε αρωγοί στην προσπάθεια αγοράς του πλοίου για την βελτίωση της θαλλάσιας συγκοινωνίας του νησιού μας.
Η πενταμελής επιτροπή και
το Δ. Σ. του συλλόγου επαγγελματιών