Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014


Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης
Θέμα: Γενική Συνέλευση Συλλόγου στις 19 Σεπτεμβρίου 2014

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/9/2014

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, με ικανοποιητική προσέλευση, έφερε στη συζήτηση τις ανησυχίες του επαγγελματικού κόσμου του νησιού για όλα τα θέματα που απαιτούν την προσοχή όλων μας. Με πρώτο την ιατρική περίθαλψη και την ανεπάρκεια της στο νησί, τέθηκαν τα θέματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, η αξιοποίηση του λιμανιού των Θερμών και η δημιουργία του Λακκώματος αλλά και η βελτίωση και ενίσχυση του οδικού δικτύου.
Καθώς αυτά είναι καίρια θέματα που ανησυχούν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες στο σύνολο τους, ο Σύλλογος Επαγγελματιών θέλει να δώσει έμφαση στα πρακτικά ζητήματα που κάθε χρόνο αποτελούν φραγμό στην ανάπτυξη του νησιού. Με σειρά προτεραιότητας είναι τα εξής:
·         Διαχείριση σκουπιδιών.
·         Εσωτερική συγκοινωνία (που ειδικά τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο φέρνει τους επαγγελματίες σε μεγάλη αμηχανία απέναντι στους επισκέπτες που μας τιμούν με την παρουσία τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν).
·         Δημοτικά Κάμπινγκ (η φετινή αύξηση τιμών χωρίς ενίσχυση των υποδομών ήταν αρνητικός παράγοντας στην καταπολέμηση της παράνομης κατασκήνωσης) – Θα γίνουν ποτέ τα κάμπινγκ σημείο προσφοράς και αναφοράς για το νησί;
·         Λειτουργία Ιαματικών λουτρών
·         Έλεγχος διαμονής επισκεπτών (η φετινή κατάσταση θεωρούμε ότι καθιστά όλα τα σχόλια περιττά και πρέπει άμεσα να δοθεί ένα μήνυμα στους ελεύθερους κατασκηνωτές για τη Σαμοθράκη)
·         Τέλος, η χωροθέτηση του βιολογικού καθαρισμού στην Καμαριώτισσα και στο ακρωτήρι, που είναι μνημείο της φύσης, θα στερήσει μια για πάντα από τις μελλοντικές γενιές την αξιοποίηση της περιοχής.
Σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας θέλουμε να επικοινωνήσουμε την άποψη μας για την επίσκεψη πολιτικών, δημοσιογράφων και του Dr. Ackermann στη Σαμοθράκη για το Συνέδριο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ. Καθώς οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης θα συζητήσουν για θέματα ανάπτυξης του νησιού μας και η δημοσιότητα που έλκουν, μόνο δωρεάν προβολή μπορεί να θεωρηθεί για τη Σαμοθράκη, είναι χρέος μας να τους υποδεχτούμε και να τους τιμήσουμε.
Τέλος, είμαστε μαζί με τη νέα δημοτική αρχή στο θέμα του «συμμαζέματος» του Δήμου. Με την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται με εξωστρέφεια και ανάπτυξη. ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΙΣΠΡΑΞΗ, αυτή είναι για τους επαγγελματίες η σειρά προτεραιότητας και θα συνεργαστούμε πλήρως σε αυτή τη γραμμή.


Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΥ.ΕΠ. ΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου