Τρίτη 28 Μαΐου 2013


Σύσκεψη Συλλόγου στις 27 Μαΐου 2013

Η σύσκεψη του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης στις 27 Μαΐου 2013 συγκέντρωσε κάποιους από τους επαγγελματίες και κατόπιν εκτενούς συζήτησης πάνω σε θέματα που τους αφορούν, ανακοινώνουμε το περιεχόμενο της σύσκεψης:
·   Αρχικά ο Σύλλογος ενημερώθηκε για θέματα που επιμελήθηκε το τελευταίο διάστημα το ΔΣ, όπως το τελωνείο αλλά το πιο σημαντικό τη σύσταση ναυτιλιακής εταιρείας από το Επιμελητήριο Έβρου για την ενίσχυση της συγκοινωνίας με ένα καταμαράν. Αυτή την περίοδο ναυπηγός ασχολείται με τεχνικές μελέτες και λεπτομέρειες και πιθανόν μέχρι το Σεπτέμβριο η γραμμή να λειτουργήσει. Σε συνδυασμό με το τελωνείο μπορεί να είναι το μέσο που θα ενώνει τη Σαμοθράκη με την Τουρκία.
·   Σημαντικό θέμα είναι η επικοινωνία μεταξύ των μελών του Συλλόγου. Καθώς οι δημοσιεύσεις γίνονται στο ίντερνετ, στο ραδιόφωνο αλλά και με κάποιες ανακοινώσεις παρακαλούνται όλοι να επικοινωνήσουν με το Samothraki Travel, να αφήσουν το mail τους για να παίρνουν καλύτερη πληροφόρηση. Για όσους επαγγελματίες δεν υπάρχει πρόσβαση θα πρέπει κατά τόπους όσοι έχουν γνώση να ενημερώνουν γειτονικές επιχειρήσεις.
·  Έγινε επίσης η πρόταση να γίνουν κάποια συμβούλια του Συλλόγου στα Θέρμα, στην Καμαριώτισσα, στη Χώρα και στον Προφήτη Ηλία με επίκεντρο θέματα που αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά.
·    Συμφώνησαν όλοι οι παρόντες ότι η εγγραφή στο σύλλογο και η ελάχιστη ετήσια εισφορά των 20€ είναι το λιγότερο που πρέπει να συμβεί για να στηρίζουμε κάποιες δράσεις που θα βοηθήσουν στην προβολή και σε έξοδα που έχει ο Σύλλογος. Το να μην υπάρχει ταμείο στερεί από το Σύλλογο την πρωτοβουλία να λάβει δράση σε θέματα που ανακύπτουν (εκδηλώσεις, έντυπο υλικό κλπ).
Τα θέματα που θεωρήθηκαν πιο σημαντικό να τεθούν και ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου είναι τα εξής:
1)   Πεζοδρόμηση του άνω κεντρικού δρόμου της Καμαριώτισσας από 21:00 έως 01:00.
2)   Αστυνόμευση για τους πλανόδιους μικροπωλητές που δεν έχουν άδεια. Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταγγελίες που έχουν γίνει δεν έφεραν αποτέλεσμα. Λόγω του ότι πολλοί από τους μικροπωλητές είναι μόνιμοι κάτοικοι Σαμοθράκης υπάρχει ανοχή με αποτέλεσμα να βλάπτονται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα στις περιοχές αυτές. Το πιο σημαντικό ζήτημα που ανακύπτει είναι ότι η ανοχή αυτή έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν πλανόδιοι με υγειονομικού ενδιαφέροντος προϊόντα τα οποία δεν ελέγχονται και δημιουργούν μία εικόνα που δε συνάδει με το επίπεδο που θέλουμε η Σαμοθράκη να έχει ως τουριστικός προορισμός.
3)   Διευθέτηση του ζητήματος των κάδων απορριμμάτων. Δεν υπάρχουν κάδοι και αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στην Καμαριώτισσα το ζήτημα των απορριμμάτων.
4)   Συγκοινωνία στο νησί. Οι επαγγελματίες δεν βρίσκουν ανταποδοτικότητα στις εισφορές τους στο Δήμο όταν η συγκοινωνία δεν είναι επαρκής για να φέρει τους επισκέπτες του νησιού στις επιχειρήσεις τους. Αυτήν την περίοδο που ξεκινάει ο τουρισμός, οι τουρίστες που δεν έχουν δικό τους όχημα δεν μπορούν να μετακινηθούν για να δουν το νησί.
5)   Απομάκρυνση των λεωφορείων και των ταξί από το κέντρο της Καμαριώτισσας. Τα λεωφορεία στο σημείο που είναι δίνουν αρνητική εικόνα στο λιμάνι, και δεν κάνουν το περιβάλλον αισθητικά ευχάριστο για όσους απολαμβάνουν τη βόλτα τους ή τον καφέ τους εκεί. Επίσης τα ταξί μπροστά από τα καταστήματα δημιουργούν το ίδιο πρόβλημα και πρέπει να τοποθετηθούν κάπου αλλού. Προτείνουμε να μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί στο χώρο του παλιού φάρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου