Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012


7/9/2012

Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης


Δελτίο Τύπου


Το παρόν δελτίο τύπου αποτελεί απολογισμό της δραστηριότητας του συλλόγου για όλη τη χρονιά που πέρασε. Σημειώνεται ότι η απουσία δελτίων τύπου όλο αυτό το διάστημα είναι αποτέλεσμα μη ύπαρξης γραμματειακής υποστήριξης για τα θέματα του συλλόγου και όχι μη δράσης μελών του.
Τα ενεργά μέλη του συλλόγου εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι μονόδρομος για έναν τόπο που απλόχερα προσφέρει τις ιδιαίτερες ομορφιές του. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν συγκροτημένες και μεθοδευμένες ενέργειες για να προβάλλουμε ταυτόχρονα το φυσικό πλούτο της Σαμοθράκης αλλά και τις επιχειρήσεις της. Ο τουρισμός πρέπει να λαμβάνει στο νησί μας αυτό για το οποίο φημίζεται η Ελλάδα, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία σε συνδυασμό με τον μέγιστο επαγγελματισμό και οργάνωση.
Οι περισσότεροι επαγγελματίες ήδη λειτουργούν έτσι. Το ζητούμενο είναι αυτή η εικόνα να είναι γνωστή και αποδεδειγμένη και έξω από το νησί, εκεί που μπορούμε να προβάλλουμε τη δυναμική και τις δυνατότητές μας.
Ξεκινώντας την αναδρομή στη χρονιά που πέρασε σημειώνουμε ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε πάντα τις επιχειρήσεις που η προσφορά τους είναι διαρκής στο νησί και το κέρδος τους γυρνάει ανταποδοτικά στη Σαμοθράκη.
Συγκεκριμένα λοιπόν τον προηγούμενο χρόνο:
-          Φέραμε το κεντρικό κανάλι NOVA της Βουλγαρίας το οποίο έβγαλε ζωντανές εκπομπές από τη Σαμοθράκη (κόστος €3.000).
-          Μετά από μεγάλη προσπάθεια φέραμε τις αιρετές γυναίκες από όλη την Ελλάδα (κόστος €2.000).
-          Δημιουργήσαμε έντυπο σε Ελληνικά – Αγγλικά που για δύο σεζόν μοιράστηκε σε επισκέπτες και εκθέσεις.
-          Παρουσιάσαμε σε ζωντανές εκπομπές και περιοδικά τη Σαμοθράκη.
-          Φροντίσαμε να γίνει διανομή του εντύπου με θέμα τη Σαμοθράκη σε όλη την περιφέρεια.
-          Επισκεφθήκαμε εκθέσεις όπου δόθηκε αγώνας για την ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα.
Πιο συγκεκριμένα:
1)      Ρουμανία, Βουκουρέστι 2 φορές (κόστος €1.800)
2)      Filoxenia
3)      Βουλγαρία 2 φορές (κόστος €1.500)
4)      Τουρκία, διανομή εντύπων μέσω προξενείου (κόστος €500)
5)      Τουρκία, Κεντρική έκθεση (κόστος €2.000)
6)      Ρωσία, αποστολή εντύπων
7)      Alexpo 2012 (κόστος €540)
-          Παροτρύναμε τη Μητρόπολη να εκδώσει έντυπο με θέμα «Οι εκκλησίες της Σαμοθράκης και η σημασία τους» σε τρεις γλώσσες.
-          Φέραμε τη διοργάνωση Μις Παγκόσμιος Τουρισμός (κόστος €3.500)
-          Πραγματοποιήσαμε γεύμα φιλοξενίας στον Γενικό Πρόξενο και στον Γενικό Γραμματέα τουρισμού της Ρωσίας.
-          Φέραμε τρεις φορές τα παιδάκια από την παιδική κατασκήνωση της Ρωσίας.
Στο ίδιο διάστημα:
-          Έγινε παρέμβαση στο επιμελητήριο, την Περιφέρεια και το Δήμο για όλα τα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες όπως τελωνείο, νοσοκομείο, λιμάνια, βιολογικός καθαρισμός.
-          Μαζί με το επιμελητήριο δόθηκε μάχη για την Visa από Τουρκία.
-          Διαμαρτυρηθήκαμε για την αύξηση του ΦΠΑ και για το ΤΕΒΕ που το κεντρικό κράτος το θέλει να αφορά όλους.
-          Παρέμβαση στους ελεγκτές ΙΚΑ, ΣΔΟΕ για πιο ανεκτικό έλεγχο στους επαγγελματίες, οι οποίοι στα στενά χρονικά όρια της καλοκαιρινής σεζόν καλύπτουν τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς.
-          Προτείναμε στο Δεσπότη τη δημιουργία εντύπου για το θρησκευτικό τουρισμό στο νησί και έδειξε ενδιαφέρον για τη δημιουργία παιδικής κατασκήνωσης.
-          Πρωτοστατήσαμε στη διαδημοτική συνεργασία Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης και στην ίδρυση καραβιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
-          Παραλάβαμε στην Αλεξανδρούπολη το βραβείο που απέδωσε το επιμελητήριο για την εισφορά της Σαμοθράκης στον τουρισμό.
-          Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους εμπορικούς ακολούθους των πρεσβειών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Πολωνίας οι οποίοι με τη σειρά τους μας κάλεσαν στις χώρες τους για να προβάλουμε και να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν.
-          Κάναμε και κάνουμε συνεχείς παρεμβάσεις στη Δημαρχεία.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας υποδεικνύουν τι θα πρέπει ακόμη να κάνουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε το χρόνο να βρεθούμε στη θέση τους. Τότε ίσως να βρίσκαμε κι εμείς πολύ περισσότερα και να κάναμε πολύ λιγότερα.



Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών
Γλήνιας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου