Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου


Θέμα: Χρηματοδότηση από Περιφέρεια για την προώθηση της Σαμοθράκης


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι δεν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρόσκλησης τουριστικών πρακτόρων και φορέων από Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία για τις 21-23 Σεπτεμβρίου 2012.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο θα εγκριθούν νέα κονδύλια και η πρόσκληση μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα. Ακολουθεί η επιστολή που εστάλη στις 3/9/2012 προς την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο με το πακέτο που προτείναμε ως Σύλλογος για την προβολή της Σαμοθράκης στις χώρες που αναφέρθηκαν.


"Προς: Επιμελητήριο Έβρου, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Θέμα: Τουριστική προβολή Σαμοθράκης 2012 – 2013

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης στο τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου του 2012 ξεκινάει ήδη τις προετοιμασίες για το 2013. Καθώς οι προσπάθειες για την προβολή του νησιού τη χρονιά που πέρασε στηρίχθηκαν αποκλειστικά και μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία και από τη δράση του συλλόγου, αιτούμαστε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και από τους αρμόδιους φορείς να χρηματοδοτήσουν την παρουσίαση του νησιού στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στις χώρες άμεσου τουριστικού ενδιαφέροντος, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Το κάλεσμα που θα γίνει αφορά στην πρόσκληση περίπου 60 ατόμων, που θα αποτελούνται από επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλη την Περιφέρεια και τις χώρες ενδιαφέροντος, τουριστικούς πράκτορες, ακολούθους πρεσβειών και βέβαια εκπροσώπους της Περιφέρειας. Στόχος μας ως Σύλλογος να γίνει μία πλήρης παρουσίαση της Σαμοθράκης σε ανθρώπους επιρροής του κατά τόπους τουρισμού με σκοπό να γίνει το νησί μας προορισμός για το 2013 και η επιλογή τους γίνεται με μοναδικό γνώμονα την προσφορά που μπορούν να κάνουν για τον τουρισμό της Σαμοθράκης.
Επιθυμητή ημερομηνία πραγματοποίησης της παρουσίασης είναι 21-23 Σεπτεμβρίου 2012. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
-        Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και επίσκεψη στα φυσικά αξιοθέατα της Σαμοθράκης.
-        Το γύρο του νησιού με καραβάκι.
-        Ημερίδα με θέμα: Τουρισμός στη Σαμοθράκη. Στόχος να γίνει συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων για την προσέλκυση νέου τουριστικού κοινού ανάμεσα στους επαγγελματίες της Σαμοθράκης, τους αρμόδιους φορείς και τους καλεσμένους τουριστικούς πράκτορες.
-        Διοργάνωση παραδοσιακής γιορτής και αποχαιρετισμός με αναμνηστικά δώρα.
Για την πραγματοποίηση το συνολικό εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται στο ποσό των €17.180,00€
Παρακάτω ακολουθεί μία ανάλυση του κόστους για όλο το τριήμερο. Κατόπιν της προέγκρισης του κονδυλίου θα σας αποστείλουμε τα προτιμολόγια από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση.



Παροχές
Κόστος
Διαμονή δύο διανυκτερεύσεων 60 ατόμων σε μονόκλινα δωμάτια με πρωινό
€4.200,00 (Τιμή μονόκλινου δωματίου με πρωινό: €35,00)
Δύο γεύματα σε παραδοσιακές ταβέρνες
€1.440,00 (Τιμή πλήρους γεύματος/άτομο: €12,00)
Γύρος του νησιού με το Θεοδώρα
€1.000,00
Ατομικό δώρο με παραδοσιακά προϊόντα
€1.200,00 (Τιμή δώρου: 20,00€)
Ατομικά εισιτήρια Saos Ferries από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη μετ’ επιστροφής
€1.740,00 (Τιμή ενός εισιτηρίου: €14,50)
Έξοδα μετάβασης μέχρι την Αλεξανδρούπολη από τους τόπους προέλευσης των προσκεκλημένων
€6.000,00 (Εκτιμώμενο μέσο κόστος κατά άτομο: €100,00)
Ξεναγός
€100,00
Έντυπο υλικό με πληροφορίες για τη Σαμοθράκη σε ελληνικά / αγγλικά
€2.500,00 (αποτελεί το συνολικό εκτιμώμενο κόστος για πλήρη φάκελο με έντυπο για τη Σαμοθράκη, ενημερωτικά για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του νησιού)
Παραδοσιακή Γιορτή
Θα καλυφθεί από το Δήμο Σαμοθράκης
Λεωφορείο για τη μεταφορά τους
Θα καλυφθεί από το Δήμο Σαμοθράκης

Ζητούμε λοιπόν ως Σύλλογος τη στήριξη σας για μια προσπάθεια με στόχο να αναπτυχθεί η Σαμοθράκη προς νέες τουριστικές αγορές καθώς η κρίση επηρεάζει πρώτα τους τόπους που πολλοί θεωρούν απομακρυσμένους. Θέλουμε να δείξουμε ότι το νησί μας μπορεί να φιλοξενήσει όλους όσους ζητούν έναν ιδιαίτερο προορισμό και θα είμαστε έτοιμοι όσο ποτέ να το στηρίξουμε με αγάπη και επαγγελματισμό. 



Με εκτίμηση 
Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου