Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ για την αναβιωση των παλιών καλών πανηγυριών

Π Ρ Ο Τ Α Σ Η   -   Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
      Το Δ.Σ. του Συλλόγου επαγγελματιών Σαμοθράκης σε μια προσπάθεια αναζήτησης πρωτοβουλιών για την αύξηση του τζίρου των επαγγελματιών αλλά και των παραγωγών του νησιού σκέφτηκε να τους προτείνει και να τους καλέσει να αναβιώσουμε τα παλιά καλά πανηγύρια μιας και ο μήνας που ακολουθεί έχει αρκετά.
     Προτείνουμε και καλούμε λοιπόν τους επαγγελματίες αλλά και τους παραγωγούς της Σαμοθράκης της Αγίας Μαρίνας (17/7) στα Αλώνια, του Προφήτη Ηλία (20/7) στο ομώνυμο χωριό, της Αγίας Παρασκευής (26/7) στην Παλαιόπολη, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6/8) στην Χώρα και τον Δεκαπενταύγουστο όπου έχει πανηγύρι να στήσουν πάγκους για να προσελκύσουν τους επισκέπτες του κάθε πανηγυριού, πουλώντας οτιδήποτε ο καθένας μπορεί, από ενδύματα, παιχνίδια, τουριστικά είδη μέχρι τοπικά παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα.
    Πιστεύουμε πως έτσι τα πανηγύρια που πλέον τα τελευταία χρόνια άρχισαν να ξαναθεσπίζονται θα πάρουν την μορφή που είχαν πριν κάποια χρόνια αλλά και οι επαγγελματίες θα έχουν κάποιες επιπλέον ευκαιρίες αύξησεις των μειωμένων εσόδων τους.
Για το Δ.Σ.
ο πρόεδρος                    ο γραμματέας
Γιάννης Γλήνιας         Ειρηναίος Παπαντίδης