Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τα Ι Ω Ν
                   Σ Α Μ Ο Θ Ρ Α Κ Η Σ
Σαμοθράκη 11/04/2011
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Αριθ. Πρωτοκ. : 19/2011
            Την Κυριακή 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ΄΄ Ημέρα του επαγγελματία ΄΄ για τον μήνα Απρίλιο με σύνθημα ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με σχετικά μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών (συγκριτικά με προηγούμενες φορές). Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες που δείχνουν να αγκαλιάζουν το νέο ξεκίνημα του συλλόγου, ελπίζοντας σε συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή στις επόμενες ημέρες του επαγγελματία. Επίσης ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κύριο Γιώργο Χανό καθώς και τους αντιδημάρχους, κυρίους Νίκο Γαλατούμο και Αθανάσιο Βίτσα.
                Αρχικά υπήρξε ενημέρωση των παρευρισκομένων για τις πρόσφατες δράσεις του συλλόγου και για τις συναντήσεις που είχε το Δ.Σ στο επιμελητήριο Έβρου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΑ κύριο Χρήστο Σκεύα καθώς και με τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο. Τον τελευταίο είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε το Σάββατο κατά την παραμονή του στο νησί, μας και του θέσαμε υπόψη του τους προβληματισμούς μας για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και του ζητήθηκε να βοηθήσει στην προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού, πράγμα για το οποίο ο Σεβασμιότατος δεσμεύτηκε πως θα συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση.
                Ακολούθησε τοποθέτηση του Δημάρχου, η οποία ήταν κυρίως πάνω στο θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, όπου ενημέρωσε το Δ. Σ. αλλά και τους εκεί επαγγελματίες πως υπάρχει κάποιο σκάφος τύπου καταμαράν που πωλείται σε καλή κατά τη γνώμη του τιμή και πως είναι καλή περίπτωση για να ενισχύσει την συγκοινωνία της Σαμοθράκης επικουρικά στο ΣΑΟΣ ΙΙ. Το Δ. Σ. αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι θεώρησαν μια τέτοια κίνηση θετική για την εξέλιξη του συγκοινωνιακού θέματος της Σαμοθράκης και αποφασίστηκε η σύσταση πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα αναλάβει σε συνεργασία με το Δ.Σ του συλλόγου να διερευνήσουν τις προθέσεις οικονομικής συμμετοχής του συνόλου των επαγγελματιών, πολιτών, φορέων, συλλόγων αλλά και φίλων της Σαμοθράκης. Τα 5 μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή διερεύνησης είναι: Βαϊκούζης Χαράλαμπος, Γερονικολάκης Νικόλαος, Κατσίκιας Ξενοφών, Μισύρης Δημήτριος και Σαράντος Γεώργιος του Δημ.
                Τέλος παρουσιάστηκε η νέα σελίδα – blog του συλλόγου syepsa.blogspot.com.
Για το Δ. Σ.
ο πρόεδρος                                        ο γραμματέας
   Γλήνιας Ιωάννης                           Παπαντίδης Ειρηναίος




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η πενταμελής επιτροπή και το Δ.Σ. του συλλόγου επαγγελματιών συνεδρίασαν σήμερα από κοινού και αποφάσισαν να προχωρήσουν την διερεύνηση των προθέσεων του κάθε επαγγελματία, πολίτη, φορέα, συλλόγου αλλά και φίλου της Σαμοθράκης εάν ενδιαφέρεται να συνεισφέρει οικονομικά στην αγορά του πλοίου που προτάθηκε από τον δήμαρχο Σαμοθράκης για το καλό του τόπου μας. Η πρόταση μας είναι: Ας συμμετέχουμε όσο πιο πολλοί μαζί μπορούμε, χωρίς να προσδοκούμε σε άμεσο κέρδος από τα 100, 200, 500, 1000 ή 3000€που θα βάλει ο κάθε ένας από το υστέρημα του αλλά να προσδοκούμε σε ανταποδοτικά οφέλη, έμμεσα κέρδη δηλαδή από την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στην Σαμοθράκη μας. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουμε την Τρίτη 12 Απριλίου ανοιχτή συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην ταβερνα ΄΄ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ΄΄ του κυρίου Χαρανά και περιμένουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων….